Това стана ясно след заседанието на Съвета по външни работиЕвропейският

...
Това стана ясно след заседанието на Съвета по външни работиЕвропейският
Коментари Харесай

След заседанието на Съвета по външни работи: Нови 500 милиона евро за Украйна

Това стана ясно след съвещанието на Съвета по външни работи

Европейският съюз ще отпусне спомагателна помощ за Украйна в размер на 500 милиона евро. Това заяви зам.-председателят на Европейска комисия Жозеп Борел след съвещание на Съвета по външни работи на Европейски Съюз, което се организира в Брюксел, съобщи " Европейская истина ".

" Ние ще продължим да поддържаме Украйна стопански, финансово, филантропично, поддържаме украинските въоръжени сили. Радвам се да оповестя, че постигнахме политическо съглашение за спомагателни 500 милиона в границите на Европейския фонд ", сподели Борел.

Той акцентира, че всички страни членки остават единни в дипломатичната поддръжка на Украйна, ще продължат да изолират Русия. По думите му страните ще изискат привличане под отговорност за военни закононарушения, за нарушение на интернационалното и филантропичното право.

„ Ние преглеждаме протичащото се в Украйна като всеобщи военни закононарушения, осъществени от съветските въоръжени сили против украинския народ. Това няма да остане без отговор. Затова приветстваме основаването на комисията от Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида. Приветстваме следствието от прокурора на Международния углавен съд. Призоваваме Русия да извърши решението на Международния съд, съгласно което тя би трябвало да спре нашествието в Украйна ", сподели Борел.

Борел също по този начин увери, че Европейски Съюз е подготвен за спомагателни наказания против Русия.

По-рано през днешния ден Европейски Съюз одобри пети пакет от санкционни ограничения против Русия и съветски олигарси.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР