Това стана ясно след срещата между българския премиер Кирил Петков

...
Това стана ясно след срещата между българския премиер Кирил Петков
Коментари Харесай

Петков обеща на Бърнабич енергийна свързаност и получаване на течен и азерски газ

Това стана ясно след срещата сред българския министър председател Кирил Петков с министър-председателката на Сърбия Ана Бърнабич.

Тя привества визитата като уточни, че това е първата от 2013 година насам.

С визитата си Петков е посочил посветеност към решение на всички открити въпроси, с цел да може Западните Балкани да имат ясна европейска вероятност.

“Ние сме съидейници по всички тематики, които ни сплотяват - първата е че за районите е значимо да им оптималната съгласуваност, да може икономическото развиване да върви редом ", съобщи българският министър председател Кирил Петков.

Има огромен капацитет да бъде изработен обединен пазар за търговия на газ, сред България, Сърбия, РСМ и Гърция, съобщи още Петков. Отсечката от автомагистралата сред Ниш и Димитровград става главен приоритет за страната ни. Обсъдени са и спомагателни пътни връзки сред двете страни.

" Едновременно с това обсъдихме и опцията да съберем мозъците на двете страни - стартъпи, започващи компании в ИТ бранша да могат да работят дружно ", сподели Кирил Петков.

Планирани са срещи сред министри от двете страни, като главната задача е да се отстрани локалната корупция, а електронното държавно управление да е измежду главните цели. Обсъдено е и основаването на общи туристически пътеки.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР