Това стана ясно след среща на Иван Гешев с близките

...
Това стана ясно след среща на Иван Гешев с близките
Коментари Харесай

Пращат до няколко дни в Узбекистан искането за екстрадиция на Илиян Тодоров


Това стана ясно след среща на Иван Гешев с околните на Кирил Въжаров и Васил Александров

Главният прокурор Иван Гешев е уверил околните на Кирил Въжаров и Васил Александров, че до няколко дни настояването за екстрадиция на наказания за убийството им през 2009 година Илиян Тодоров ще бъде изпратено до управляващите в Узбекистан.

Това е станало на среща на Обвинител номер едно с бащата на Кирил - Михаил Въжаров и сестрата на Васил - Мирослава Александрова.

„ Главният прокурор Иван Гешев ни увери, че молбата за екстрадиция на Илиян Тодоров е била подписана. Увери ни, че се превежда и до 2-3 дни ще бъде пратена на узбекската страна ”, съобщи Михаил Въжаров.

„ Работи се интензивно и вършат всичко допустимо по най-бързия метод да го докарат в България. Видеоразговорът сред двамата основни прокурори още не е извършен. По нашите закони е 60 дни на отговор от нашата страна, само че за Узбекистан не знам, само че те ще кажат по какъв начин ще протече случая ”, добави той.

Въжаров изясни, че до края на седмицата българската прокуратура ще е подготвена с превода на съветски език на над 200 страници материали по делото за убийството и изрази вяра те да бъдат предадени в най-кратък период. 

Срещата е била по покана на Гешев, който се е извинил на околните на убитите момчета, че са научили за задържането на Илиан Тодоров от медиите, а не от прокуратурата, сподели Михаил Въжаров.

На въпрос притеснява ли се, че Тодоров може да се опита още веднъж да се укрие, той отговори:

„ Всичко на всички места може да се случи. Защо да не може, в последна сметка, непозната страна, родители, които имат благоприятни условия, всичко на всички места може да се случи. Той и в България може да изчезне. Отвсякъде, видяхте, че няма невероятно ”.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР