Това стана ясно след поредното заседание на координационното звено за

...
Това стана ясно след поредното заседание на координационното звено за
Коментари Харесай

Над 40 хил. деца и ученици са върнати обратно в клас за последните две години

Това стана ясно след следващото съвещание на координационното звено за взаимна работа на институциите за решаването на този проблем.

Само за тази образователна година нови над 19 000 деца и възпитаници са записани за първи път или са върнати в просветителната система. От тях повече от 18 200 са останали в клас. А броят на новоотпадналите за тази образователна година е намалял в пъти и е 5 200 при над 20 000 отпаднали деца преди 2 години.
Томислав Дончев - вицепремиер: Работата продължава като устрема ни е, тя да е по-ефективна и по-ефикасна. Няма по какъв начин това да се прави единствено от учители и шефове. Без полиция, без обществения служащ, без служителя на локалната власт, без психолози, без посредници това няма по какъв начин да се случи.
Момиченце желае да върви на учебно заведение. Отива при учителката си и я моли: да приказва с майката, с цел да я пуска в клас. С тази история министърът на образованието изясни триумфът на институциите.
Красимир Вълчев - министър на образованието и науката: Факт е, че огромна част от децата - от проблематичните, рисковите деца участват епизодично. Два дни вървят, един не вървят или противоположното. Когато детето не пристигна заран на учебно заведение екипът се задейства, върви у дома, разсънва го, тъй като оправданието е, че вечерта бил на прием
От 11 000 подадени сигнала за нередовно присъстващи възпитаници са наложени единствено към 300 акта за административни нарушавания.

Социалният министър разгласи: помощите на към 17 000 фамилии са спрени още веднъж поради неявяване от клас. Предстои тези средства в размер на повече от 2 милиона лв. да бъдат предоставени на детските градини и учебните заведения, в които се образоват децата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР