Това стана ясно от проведена по-рано днес среща на областния

...
Това стана ясно от проведена по-рано днес среща на областния
Коментари Харесай

До края на месец май се очаква да отвори врати домът за възрастни хора „Флора“ в Бяла

Това стана ясно от извършена по-рано през днешния ден среща на регионалния шеф Анатоли Станев и неговия заместител Людмил Христов с кмета Димитър Славов и ръководителя на Общинския съвет Мариан Антонов. В институцията ще могат да се настанят 41 души, като те ще бъдат обгрижвани от 15 души личен състав. Старческият дом дава отговор на най-високите национални и европейски условия, като той е предопределен за хора без увреждания. Намира се на отлична локация, тъкмо против парка в града. В стаите ще има най-много по двама души, като за ползвателите са обособени медицински и стоматологичен кабинет. Има даже и фитнес. Таксата, която ще би трябвало да се заплаща от всеки, е в размер на 650 лв..

Същевременно от началото на идващия месец се чака да стартира и цялостна реорганизация на емблематичния мост на Колю Фичето. Тя би трябвало да приключи до края на 2023-а. Предвижда се ремонт на основите на оборудването, каменната настилка и даже парапетите и осветлението. Ще се построи и нова прилежаща туристическа инфраструктура. Става дума за алеи и паркинги. Ще се реалокира и паметника на Колю Фичето на ската, тъй че да бъде забележим за повече хора. Ще се закупят и съвременни 3D мапинг проектори, които безусловно ще накарат моста да оживее.

Паралелно се работи и по възстановяване на транспортната съгласуваност в обитаемоте места от общината и сред тях. Само през последните пет години са ремонтирани над 60 улици в Бяла. Парите за това са пристигнали както от европейски средства, по този начин и от локалния бюджет. Сега ремонтните действия ще бъдат ориентирани към по-малките обитаеми места от общината. Очаква се тази година да бъдат реконструирани и преасфалтирани улици в Босилковци и Копривец, както и в Лом Черковна. Такива поправки към този момент са правени, като през предходната година е бил изцяло освежен центърът в Дряновец, основната улица в Стърмен и няколко улици в Ботров.

Започват действия и по ремонт на някогашната детска градина, намираща се в центъра на Бяла. Тя ще бъде превърната в социално-административен център, в който ще има заседателна зала, а също там ще се обитават част от обществените услуги. Това става допустимо с помощта на извоюван обществен план по „ Красива България “.

По време на срещата бе разисквано и съдействието в областта на спорта. На 12 и 13 март в Бяла предстоят да се проведат полуфиналите и финалите за дами по хандбал на Купа България.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР