Това стана ясно от проведен разговор между областния управител Анатоли

...
Това стана ясно от проведен разговор между областния управител Анатоли
Коментари Харесай

Електрозахранването в засегнатите от ураганната буря в Русенско места е възстановено

Това стана ясно от извършен диалог сред регионалния шеф Анатоли Станев и шефа на Регионалния център на „ Енерго Про “ Пламен Мехочев.

Над 20 са били обитаемоте места в района, където е имало краткотрайни спирания на тока. Най-потърпевши обаче се оказаха селата Белцов и Кошарна, където електричество не е имало в продължение надлежно на 5 и на 9 часа през вчерашния ден. Екипите на енергоразпределителното сдружение са работили до късно нощес за отстраняването на повредите. Те са били най-вече предизвикани от паднали клони, дървета или изгорели предпазители.

Въпреки това към момента на избрани места най-много в община Сливо поле има единични сигнали за изчезнало напрежение. В рамките на идващите часове всички повреди ще бъдат изцяло отстранени. Към момента в региона на Сливо поле работят 7 профилирани екипа.

На места е имало паднали дървета, които са попречили на автомобилното придвижване, само че на всички места те към този момент са разчистени. Припомняме, че през вчерашния ден за Русенско бе разгласен оранжев код за рисково мощен вятър. На моменти поривите напразно надхвърляха 120 км/ч.

Областният шеф Анатоли Станев в непрекъснат контакт с способените институции и координира процеса в района по справяне със обстановката.

При нужда и нанесени съществени вреди регионалният шеф Анатоли Станев ще спомага за обезпечаване на финансиране по Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерския съвет.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР