Това стана ясно от думите на служебния премиер Стефан Янев

...
Това стана ясно от думите на служебния премиер Стефан Янев
Коментари Харесай

Стефан Янев от Глазгоу: България ще изпълни ангажиментите си за климата

Това стана ясно от думите на служебния министър председател Стефан Янев по време на проведената от Организация на обединените нации конференция за климата COP 26, която се организира в Глазгоу.

" Само работеща и жизнеспособна стопанска система може да бъде трансформирана в подтекста на целите на зеления преход. В този развой би трябвало да се вземат поради националните особености, тъй че методът да бъде обективен и симетричен ", сподели Янев, представен от пресцентъра на Министерския съвет.

Думите на служебния министър председател идват в подтекста на недоволните у нас миньори, които се притесняват, че със закриването на въглищните централи доста работни места ще изчезнат, а заетите в бранша ще останат без приходи. Служители на Топлоелектрическа централа “Марица Изток” даже се събраха на огромен митинг под прозорците на изпълнителната власт, а след среща стана ясно, че страната основава ново държавно дружество, което да даде работа на съкратените миньори. Страната ни е поела ангажимент закриването на въглищните мощности и преходът към зелена сила да се случи не по-рано от 2038 година

Янев посочи в Глазгоу, че България е създала нов набор от ограничения в Плана за възобновяване и резистентност. Усилията на страната ни са съсредоточени върху три основни цели: по-нататъшно ускорено развиване на възобновимите енергийни източници и водород; увеличение на енергийната успеваемост на стопанската система и устойчива подвижност.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР