Това стана ясно от думите на Десислава Атанасова - един

...
Това стана ясно от думите на Десислава Атанасова - един
Коментари Харесай

Атанасова смята, че Маринов и Терзийски се извинили искрено и човешки от кулоарите

Това стана ясно от думите на Десислава Атанасова - един от най-изявените представители на партия ГЕРБ и шефка на парламентарната група. Коментарът й идва след днешния плевел ден, в който бе изслушан служебният вътрешен министър по тематиката с бруталното полицейско принуждение над жители през лятото на предходната година.

Атанасова дори заприказва и за вторична виктимизация - битите младежи си припомнили нощта на ужаса до момента в който слушали в Народното събрание.

А другояче - групата на ГЕРБ остро осъжда насилието.

" Но когато обсъждаме въпроса с насилието би трябвало да го сложим на кардинална основа и това да касае всички жители, които са били обект на принуждение. Имаше дни, когато ескалацията на напрежението бе несъразмерна. Множество български служители на реда бяха замеряни с разнообразни предмети, имаше такива, чиито униформи бяха поругавани. Това задоволително ли е? ", попита Атанасова.

Шефката на Борисовите депутати напомни и случая пред Румънското посолство, когато в нощта на летните митинги майка с две деца се опита да премине през протестната обсада на кръстовището. Създаде се напрежение и в последна сметка бе счупено предното стъкло на автомобила.

Атанасова съобщи още, че било явно - записите не са били укривани.

" Нека си дадем сметка, че когато имаше арестувани в онази вечер, имаше ескалация на напрежението. РЕакцията на полицията евентуално във всеки един миг е да тушира напрежението като измъкне от първите редици на митинга избрани лица ", сподели още Атанасова.

Не можела да се ангажира с съответна оценка за адекватността на наложените на част от униформените, били протестиращи, наказания. Важно било, че имала инспекция и тя завършила без да бъде укрит нито един факт.

" Трудно ми е да преценява близо година по-късно какво е било съответно към оня миг като наказване. Може би е трябвало да бъде по-сурово. Факт е обаче, че единият от осъдените е обжалвал и това значи, че приема инспекцията по различен метод ", уточни Атанасова.

Тя бе сбита по въпроса с покачването на ръководителя на интервенцията Андон Андонов, който макар глобата две години да не може да пораства кариерно в структурите на Министерство на вътрешните работи, става част от Бюрото за отбрана на очевидците към основния прокурор Иван Гешев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР