Това стана ясно от думите на бившия служебен министър на

...
Това стана ясно от думите на бившия служебен министър на
Коментари Харесай

Над 10 сигнала срещу Гешев се проверяват. Укривал документи, упражнявал натиск

Това стана ясно от думите на някогашния длъжностен министър на правораздаването Иван Демерджиев.

Той се надява, че резултатите от тези сигнали ще добавят настояванията за предварителното освобождение на Гешев от поста основен прокурор.

" Прекалено дългото задържане в сфера, която е обвързвана с практикуване на големи по мащаби власт, основава предпоставки за глупости. Има доста образци - в правосъдното министерство има сигнали за дейности или бездействия на господин Гешев. Те се ревизират и все още и ще бъдат огласени. Става дума за дейности още по времето, когато Гешев бе в профилираната прокуратура и не престават по времето му на основен прокурор. Сигналите са над 10. Някои са с чисто процесуални недоволства за прекалено закъснение или фактическо прекъсване на производства. Имаше и много притеснителни сигнали, които в случай че се открият като действия, става дума за съществени закононарушения - укриване на документи, въздействие и опити за влияние върху изхода върху наказателни производства. Изходът от тази работа ще е обвързвано с допълнение на настояването за отстраняването на Иван Гешев от поста основен прокурор. Очаквам тези сигнали да бъдат тествани и оповестени всеки миг ", уточни Демерджиев.

Той разяснява и подадената оставка от Сотир Цацаров като началник на КПКОНПИ. Вчера тя бе публично подадена в Народното събрание и пристигна ден преди изпълнителната власт да обояви, че се лишава достъпа до класифицирана информация на Цацаров. Ходът пристигна и в миг, в който упраавлявщата коалиция готви съществени промени в Антикорупционната комисия.

" Редно е когато се подава оставка, да бъдат изложени и претекстовете. Още повече, че имаше много рецензии в правните среди и обществото за неналичието на успеваемост в работата на КПКОНПИ. Възможно е след отчета на антикорупционната комисия да бъдат изложени и тези претекстове. Но се надявам да стане ясно какви разходи са платени по изгубените каузи, какви компенсации са платени за вреди от страна на комисията ", уточни Демерджиев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР