Това стана ясно на брифинга след съвещанието при Денков с

...
Това стана ясно на брифинга след съвещанието при Денков с
Коментари Харесай

На живо в Dir.bg: След убийството на Алексей Петров сменят главния секретар на МВР

Това стана ясно на брифинга след съвещанието при Денков с представители на Министерство на вътрешните работи и службите за сигурност след убийството на Алексей Петров на 16 август. 

Съвещанието стартира в 15 часа, а брифингът след края на съвещанието се излъчва онлайн във Фейсбук страницата на Министерския съвет.

Вчера съпредседателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов прикани премиера да свика подобен съвет поради убийството на Алексей Петров.

По думите на Атанасов се вижда, че " съветската агентура у нас е получила указания да се възползва от създалата се обстановка (след убийството) и да работи за провокиране на политическа дестабилизация в страната ".

Целта този съвет е да се предложат съответни ограничения и задания за ограничение на рисковете и противопоставяне на настоящите закани за националната сигурност, уточни още Атанасов.

Алексей Петров бе убит на 16 август по обяд на пътеката сред столичния кв. " Драгалевци " и междинната станция на лифта " Бай Кръстьо ". С него по нормалния му за разходка маршрут е била 48-годишната треньорка по тенис и планински лидер Мирослава Михайлова. Убиецът ликвидира Петров на място, а спътницата му бе простреляна и е в тежко положение в централната реанимация на " Пирогов ".

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов разгласи, че проверяващите са извели две версии за покушението - възмездие или финансов дълг. По време на днешното заседание министърът персонално е докладвал пред премиера за хода на следствието.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР