Това стана възможно след като депутатите разрешиха частната охранителна дейност

...
Това стана възможно след като депутатите разрешиха частната охранителна дейност
Коментари Харесай

Частни охранителни ще могат да пазят населени места

Това стана допустимо откакто депутатите позволиха частната охранителна активност за урбанизирани територии. Изисква се лиценз, който може да се издава за територията на цялата страна или на територията на обособена област, оповестява Дарик.

Текстът срещна отпор от Българска социалистическа партия, които желаеха да отпадне. „ Даваме опция всеки кмет, в случай че реши, че има потребност, да има законно съображение да подписа контракт за частна охранителна активност “, изясни Маноил Манев от ГЕРБ.
- Време е да се обединим към този закон, с цел да покажем грижа и за сигурността, и за бизнеса. “

Частна охранителна активност във връзка с имущество - лично или употребено на законно съображение, може да се прави и от търговци, които имат лиценз или уверение за осъществяване на частна охранителна активност. Министърът на вътрешните работи издава разпоредба за реда, по който лицата удостоверяват, че дават отговор на условията на този закон.

Според Красимир Янков задачата на ръководещите е да бъде отстранена конкуренцията в частната охранителна активност в интерес на компаниите, близки до ГЕРБ. С други разпореждания се дава опция на частните охранители да са въоръжени или невъоръжени като въоръжената защита ще би трябвало да съблюдава условията на закона за оръжията и боеприпасите.

При реализиране на дейностите могат да бъдат употребявани също физическа мощ, помощни и механически средства в случаите и при изискванията, посочени в този закон.

Утре Народното събрание продължава да разисква и гласоподава на второ четене текстовете от законопроекта, импортиран от Министерския съвет.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР