Това споразумение представлява най-голямото намаление на добивите на петрол от

...
Това споразумение представлява най-голямото намаление на добивите на петрол от
Коментари Харесай

Петролният картел ОПЕК + съкращава производството с 2 милиона барела на ден

Това съглашение съставлява най-голямото понижение на добивите на нефт от началото на 2020 година

Петролният картел " ОПЕК + " се споразумя за редуциране на взаимното произвеждане с 2 млн. барела дневно, като решението ще влезе в действие от ноември, оповестяват Ройтерс, " Уолстрийт джърнъл " и " Файненшъл таймс ", цитирайки източници от съвещанието във Виена на енергийните министри на ОПЕК и на техните съдружници, отпред с Русия, предадоха от.

Това съглашения съставлява най-голямото понижение на добивите на нефт от началото на 2020 година, когато започва световната коронавирусна пандемия.

Преди началото на днешната среща Съвместният министерски мониторингов комитет (JMMC) на Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) се съгласи да предложи понижаване на добива с 2 милиона барела дневно.

Според делегати от срещата обаче понижението от 2 милиона барела дневно ще бъде изчислено от досегашните контрактувани базови равнища, а не от настоящите добивни равнища в границите на " ОПЕК + ", които към този момент са под заложените от картела квоти.

Намаляването от страна на " ОПЕК + " евентуално ще пренасочи участниците на пазара към въпроса за лимитираното предложение на недопечен нефт и надалеч от досегашните опасения за едва търсене предвид на надвисналата криза, което би сложило по-стабилна ценова съществена на петрола Брент към 90 $ за барел, считат анализатори.

Следващото съвещание на " ОПЕК + " ще се организира през декември, откакто до момента срещите се организираха всеки месец.

Петролът нараства с близо 2% след решението за нападателно понижаване на добивите в границите на " ОПЕК + " с 2 млн. барела дневно.

Декемврийските фюърси на нефт Брент нарастват с 1,8% към 93,50 $ а барел, а ноемврийските фючърси на американския лек недопечен нефт WTI - с 1,7% към 88,00 $ за барел.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР