Това сочи проведеното второ анкетно проучване сред работодателите за нуждите

...
Това сочи проведеното второ анкетно проучване сред работодателите за нуждите
Коментари Харесай

Работници в сферата на услугите ще се търсят и наемат през следващите 12 месеца

Това сочи извършеното второ анкетно изследване измежду работодателите за потребностите им от работна ръка. Отчетена беше добра интензивност от компаниите, попаднали в представителната извадка на Агенцията по претовареност за област Добрич Днес се организира среща на Работната група, избрана със заповед на регионалния шеф Красимир Кирилов по отношение на провеждането на второ анкетно изследване измежду работодателите за потребностите им от работна ръка. Заседанието бе управлявано от заместител регионалния шеф Живко Желязков.

В единствената точка от дневния ред представителят на Дирекция „ Бюро по труда " Атанас Йорданов показа систематизираните данни, като означи, че в извадката, направена от Агенцията по претовареност, са попаднали общо за региона 112 компании, от които 103 са попълнили въпросника. Спрямо междинният индикатор за страната - 57.3 % попълнени анкети, за област Добрич се регистрира добра интензивност - 88.8 %.

Това, което прави усещане от направеното изследване е, че с най-голям дял в идващите 12 месеца ще се търсят и наемат хора от сферата на услугите. Търсени ще са фрагменти в региона на туризма, медицината, педагогиката, селското и горско стопанства. Присъствалите на работната среща членове на работната група още веднъж единомислещо се сплотиха в решението да се изпрати рекомендация за координиране с работодателските организации на компаниите, които попадат в представителната за региона извадка за анкетно изследване. Обсъдено бе още, че се чака да бъде взето решение анкетните изследвания за потребностите на бизнеса от работна ръка да се прави един път годишно, вместо както до в този момент - два пъти. Предстои направеното изследване да бъде показано за приемане на съвещание на Областен съвет за развиване.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР