Това сочи ново проучване, публикувано в Американския журнал по алергии

...
Това сочи ново проучване, публикувано в Американския журнал по алергии
Коментари Харесай

Децата родени през есента са по-податливи към алергии

Това сочи ново изследване, оповестено в Американския вестник по алергии и имунология. Д-р Джесика Ху от Националния еврейски здравен институт, водещ създател на публикацията, споделя, че алергиите най-често се демонстрират под формата на суха кожа, само че могат да одобряват и друга форма.

„ Изследваме всяко дете, което се лекува в нашата болница, и стигнахме до извода, че родените през есента са доста по-склонни да изпитат това, което се назовава атопичен марш. Сега се опитваме да разберем за какво е по този начин и твърдо имаме вяра, че това идва единствено от бактериите по кожата ", споделя доктор Ху.

Атопичният марш бележи смяната във формата на алергията, до момента в който бебето пораства. В по-късните години реакциите могат да включват сърбеж, зачервяване на кожата и даже астма и тресчица. Лекарите показват, че предотвратяването на атопичния марш е допустимо с лекуване, т.е. навлажняване на зачервяването на бебешката кожа с лосиони, като и с унищожаване на храната, която предизвиква алергии при бебето.

Краве мляко, яйца, пшеница, глутен, соя, риба, миди, сусам и други семена, както и фъстъци и орехи са храните, които най-често предизвикват алергии. Експертите споделят, че всичко това не е наложително и не се предлага напълно да се изключат тези храни от храненето, само че да не се употребяват всекидневно, а да вземем за пример на всеки три дни.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР