Това сочи независимо изследване на неправителствената организация Еър бг.“ Тя

...
Това сочи независимо изследване на неправителствената организация Еър бг.“ Тя
Коментари Харесай

Пловдив, Русе и Видин са най-замърсените градове в България

Това сочи без значение проучване на неправителствената организация „ Еър бг. “ Тя разполага с повече от 900 измервателни станции, които са сложени по фасади на здания, прозорците и терасите на хората. На базата на тези тревожни данни доброволците, които стоят зад плана, приканиха институциите за незабавни ограничения за преодоляване на заплахата от мръсния въздух, която разболява всекидневно и лишава човешки животи.

Пловдив Русе Видин

За времето на тази конференция най-малко един човек ще е умрял от замърсен въздух. С това изречение, което хваща за гърлото, стартира годишният доклад на Air bg за замърсяването на въздуха.
„ Градовете-герои “ в кавички за нас - това са Пловдив, Русе и Видин. Пловдив и предходната година беше с отчайващи данни, тази година данните ни от Русе и от Видин изключително демонстрират в десетки пъти над допустимите правила замърсяване. "
София, като най-многолюдния български град, също регистрира замърсяване над нормите. По-малко е от предходната година, само че това е поради удобните атмосферни условия - повече дъждове и вятър и не толкоз студени дни, които са икономисали от отопление на въглища.

По данни на Световната здравна организация 15 000 българи годишно умират от заболявания, директно свързани с замърсен въздух.
Д-р Александър Симидчиев: Замърсяването прониква и по-дълбоко в нашият организъм и поврежда и сърдечно съдовата система - към една четвърт от смъртните случаи от инфаркт и една четвърт от инсулт се дължат на въздушното замърсяване.Air bg ще бъдат във Viber със стикери, които са дишащи стикери и чат, който ще бъде обвързван към тяхната платформа. Ние ще използваме тези принадлежности с задачата хората да схващат повече за качеството на въздуха към тях.
Във всеки един миг, където и да се намират, потребителите ще могат да получат информация за равнището на фини прахови частици. Така от организацията се надяват да се реализира публичен напън над институциите, с цел да се вземат ограничения.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР