Това сочи финансовият отчет на Alphabet за второто тримесечиеPixel 3a

...
Това сочи финансовият отчет на Alphabet за второто тримесечиеPixel 3a
Коментари Харесай

Продажбите на смартфони Pixel се удвоили

Това сочи финансовият доклад на Alphabet за второто тримесечие

Pixel 3a и Pixel 3a XL способстваха доста за растежа в продажбите на марковите Гугъл смарт телефони (снимка: Google)

Тази година Гугъл пусна относително бюджетни смарт телефони Pixel 3a и Pixel 3a XL. Изглежда, че това бе вярно решение, защото новите модели са оказали положително въздействие върху продажбите на смарт телефони от G oogle през второто тримесечие на 2019 година

Финансовият доклад, оповестен през седмицата от Alphabet (компанията-майка на Google), сочи 40% растеж на годишна база в сегмента „ Други доходи ”, който включва хардуерния бизнес на Гугъл и облачното поделение Гугъл Cloud.
още по тематиката
Главният изпълнителен шеф на компанията Съндар Пичаи означи, че след стартирането на серията Pixel 3a, общите продажби на Pixel устройства през второто тримесечие са се нараснали повече от 2 пъти.

Гугъл в никакъв случай не разкрива съответни стойности за продажбите на личните си смарт телефони, тъй че остава мистерия какъв брой броя Pixel устройства са продадени през отчетния интервал. Освен това компанията не разделя сегмента „ Други доходи ” на разнообразни категории.

Следователно не може да се каже сигурно, че забележителният скок в растежа на приходите в сегмента е обвързван точно с продажбите на Pixel. Най-вероятно обаче смарт телефоните на Гугъл са съдействали в немалка степен за това, написа Gizchina.

Двата модела Pixel 3a и Pixel 3a XL имат OLED екрани и чипсет Qualcomm Snapdragon 670, допълнен от 4GB RAM и 64 GB диск. Батерията с потенциал 3700 мАч поддържа бързо зареждане 18W през USB Type-C интерфейс. Наличен е общоприет 3,5-мм жак за слушалки.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР