Това сочата резултатите от ново научно изследванеЗа болните от грип

...
Това сочата резултатите от ново научно изследванеЗа болните от грип
Коментари Харесай

Грипът увеличава риска от инфаркт


Това сочата резултатите от ново научно проучване

За болните от грип рискът от инфаркт на миокарда е шест пъти по-голям през първата седмица след заразяването им, сочат резултатите от проучване, представени от " Асошиейтед прес " и Българска телеграфна агенция. 

Рискът от инфаркт е изключително огромен за възрастните хора, означават създателите на проучването. Получените резултати удостоверяват тези от предходни изследвания, които откриха връзка сред грипа, инфаркта на миокарда и увеличената смъртност. 

" Резултатите са значими, тъй като свидетелстват, че съществува връзка сред грипните болести и инфарктите, и поддържат нуждата от имунизация ", съобщи Джеф Куонг от Института по химия и публично опазване на здравето на Онтарио, Канада. 

Изследването обхванало близо 20 000 грипни болести в провинция Онтарио сред 2009 година и 2014 година 332-ма от въпросните пациенти били приети в болница, откакто получили инфаркт на миокарда през първите 12 месеца след заразяването им с грип. Рискът от инфаркт на миокарда наподобява е максимален за възрастните хора през първата седмица, откакто са били инфектирани с грипен вирус вид В. 

Резултатите от проучването са оповестени в " Ню Ингланд джърнъл ъв медисин ".

 

Нова тв
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР