Това сочат резултатите от проучване сред професионалисти в САЩСпециалистите по

...
Коментари Харесай

Масово „прегаряне” на спецовете по ИТ сигурност

Това сочат резултатите от изследване измежду експерти в Съединени американски щати

Специалистите по осведомителна сигурност започнаха всеобщо да „ прегарят ” от несъразмерното натоварване, да страдат и даже да се разболяват и да желаят да сменят работата си, сочи изследване в границите на Съединени американски щати. Причината е дефицитът на фрагменти, вследствие на което натоварването се усилва до непоносими равнища.

Около 90% от експертите по осведомителна сигурност са изправени пред чудовищно претоварване и липса на запаси, а 54% съществено обмислят да изоставен, съгласно данни на компанията за киберсигурност Cobalt, основана в Сан Франциско.

Системният дефицит на фрагменти, „ прегарянето ” и отдръпването на експерти от специалността към този момент съставляват сериозна опасност за киберсигурността в доста компании.

Проблемите с ИТ сигурността стават от ден на ден, на фона на дефицит на фрагменти
(снимка: CC0 Public Domain)

Според отчета на Cobalt, отделите за киберсигурност се пробват да решат едни и същи проблеми със отбраната на данните от пет години. За превантивната работа по тези проблеми са нужни повече запаси, на първо място човешки. Това се отнася както за разработчиците, по този начин и за експертите по осведомителна сигурност, само че те са доста сложни за намиране.

В интервюираните компании 79% от отделите за осведомителна сигурност не могат да се оправят със задачата за непрестанно наблюдаване на уязвимостите заради липса на личен състав. Това доста усилва риска от хакерски атаки. Липсата на фрагменти в региона на осведомителната сигурност стартира да става заплашителна, в това число и така наречен „ прегаряне ” (burnout) на експертите.

Експертите по сигурност търсят поддръжка от екипите за разработка, само че те също не са в добра позиция. 80% от интервюираните споделят, че неналичието на експерти очевидно се отразява на качеството и сигурността на написания код.
още по темата
97% от разработчиците, от своя страна, показват проблематичния темперамент на работата със експертите по сигурността. Това се отразява на периодите и внедряването на новите функционалности – естествено, по отрицателен метод.

Резултатът е циничен кръг: поправките на кода се забавят, новият код съдържа нови неточности, които единствено усложняват казуса, а екипите, на които към този момент не доближава личен състав, са принудени да се борят с непрекъснато възходящия брой провокации.

Последица от това е прегарянето измежду експертите по осведомителна сигурност. 58% от интервюираните специалисти по отбрана на данните се разказват като прегорели, 63% се оплакват от неприятно психологично здраве, 64% – от влошено физическо здраве, а 54% от интервюираните биха желали да сменят работата си.

Прегарянето касае съвсем всички типове интелектуални (и не само) действия. Всъщност няма изключително ефикасни способи за битка с това събитие. То може да бъде смекчено посредством основаване на другарска корпоративна просвета и стратегии за образования. В същото време е належащо да се поправя работата на отдела по човешки запаси за непрекъснато търсене на нови, към момента свежи претенденти.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР