Това сочат резултатите от глобално изследване на HoneywellЗаплахи от USB

...
Това сочат резултатите от глобално изследване на HoneywellЗаплахи от USB
Коментари Харесай

Заплахи от USB устройства грозят промишления сектор

Това сочат резултатите от световно проучване на Honeywell

Заплахи от USB устройства с друга степен на съвестност са прицелени в промишлените обекти

USB устройствата съставляват сериозна опасност за киберсигурността на другите промишлени мрежи за ръководство на софтуерни процеси, сигнализира отчет на компанията Honeywell – производител на електронни системи за ръководство и автоматизация.

Почти в половината (44%) от изследваните предприятия благодарение на технология за сканиране и ръководство на USB устройства са открити и блокирани минимум по един файл, който заплашва сигурността, оповестява ITProPortal.
още по тематиката
Освен това проучването открива, че 26% от разкритите закани са могли да доведат до обилни вреди, вследствие на които операторите са могли да изгубят опция за наблюдаване и ръководство на интервенциите.

Заплахи с друга степен на съвестност са прицелени в необятен набор от промишлени обекти, включително нефтопреработвателни, химически и целулозно-хартиени предприятия по целия свят. Така да вземем за пример, една трета от заканите се концентрират върху промишлените системи за ръководство и IoT устройствата.

Като цяло, обстановката е по-сериозна, в сравнение с Honeywell е очаквала. Анализът на резултатите демонстрира, че заканите, идващи от USB устройствата, са изцяло действителни за промишлените предприятия – доста от тях могат да провокират рискови обстановки за обектите, свързани с производството.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР