Това сочат последните данни на европейската организация EURidEвропейските домейни .ею

...
Това сочат последните данни на европейската организация EURidEвропейските домейни .ею
Коментари Харесай

Над 3000 регистрирани домейни на кирилица

Това сочат последните данни на европейската организация EURid

Eвропейските домейни.ею и.eu са все по-популярни измежду българите

Домейнът на кирилица.ею отбелязва прогрес и през втората година от основаването му. Регистрираните.ею домейни към този момент са съвсем 2 000, а общият брой на записаните домейни на кирилица надвишава 3 000, оповестиха от EURid – организацията, която ръководи европейските домейни от името на ЕК.

„ Основната ни задача в EURid е да поддържаме устрема на Европейския съюз за многоезичие и културно разнообразие в интернет. Домейнът на кирилица.ею освен, че разрешава по-лесен достъп до новите технологии на родния ни език, само че и запазването на езика ни измежду нашите съграждани, живеещи по целия свят”, означи Пламена Аржант, българският управител, който дава отговор за страната ни в EURid.
още по тематиката
В същото време, европейските домейни.ею и.eu са все по-популярни измежду българите, като регистрациите им към края на 2017 година доближават напредък на от над 30%, който е вторият максимален ритъм на повишаване в Европа. За съпоставяне, общото повишаване на записаните.eu домейни е 1,8% като само Австрия има по-голям ритъм на регистрация на европейските домейни.

Добрите темпове на напредък на България се задържат и през първото тримесечие на 2018 година, когато още веднъж надминават 30% спрямо първото тримесечие на предходната година. От основаването си през 2007 година, общо записаните.eu домейни доближават 3 824 289, като най-вече са записаните в Германия – над един милион.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР