Това сочат данните, събрани в рамките на мисията ЕкзомарсИзпращането на

...
Това сочат данните, събрани в рамките на мисията ЕкзомарсИзпращането на
Коментари Харесай

Облъчването при полет до Марс било в нормите

Това сочат данните, събрани в границите на задачата Екзомарс

Изпращането на хора на Марс става все по-вероятно, защото облъчването ще е под оптимално допустимите правила, твърди проучване

При полет до Марс астронавтите ще получат по-малка доза облъчване, в сравнение с се предполагаше по-рано, излиза наяве от задачата „ Екзомарс “ на Европейската галактическа организация (ESA). Все отново обаче облъчването остава огромно.

Един от главните проблеми при галактически пътувания, в частност подготвяните задачи до Червената планета, е точно високата радиация. Различните проучвания дават равнища на радиация, които заплашват здравето и живота на астронавтите при полет до Марс.

Ново проучване разсейва в известна степен опасенията. Съгласно данните, получени в границите на задачата „ Екзомарс “, при полет до Червената планета астронавтите ще получат 60% от оптимално допустимата доза облъчване.
още по тематиката
Тези стойности не престават да бъдат няколко пъти по-големи, спрямо облъчването, на което са подложени астронавтите на Международната галактическа станция, само че въпреки всичко са доста по-малки, в сравнение с се предполагаше до момента.

Изчисленията са направени въз основата на половин годишен полет в едната посока и също толкоз време в противоположната посока.

Трябва да се има поради също, че досега на първата задача на хора до Марс е изцяло допустимо да бъдат основани нови технологии за отбрана от радиация, които в допълнение ще понижат сумарната доза на облъчване.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР