Това сочат данни на Neustar за третото тримесечие на 2019

...
Това сочат данни на Neustar за третото тримесечие на 2019
Коментари Харесай

DDoS атаките се увеличили с над 240% за година

Това сочат данни на Neustar за третото тримесечие на 2019 година

DDoS офанзивите предизвикват отвод на уеб услуги, вследствие на претоварване
(снимка: CCO Public Domain)

Броят на огромните и дребните разпределени офанзиви за „ отвод на услуга ” (DDoS) продължава да пораства, сочи нов отчет на компанията за киберсигурност Neustar.

През третото тримесечие на 2019 година общият брой DDoS офанзиви се оказва с 241% по-голям, в съпоставяне със същия интервал на 2018 година Докладът също по този начин удостоверява непрекъснатото увеличение на дребните офанзиви и разширението на многовекторните офанзиви.

Към незначителните офанзиви Neustar включва такива със скорост от 5 Gb/s и по-ниска. През третото тримесечие на 2019 година броят на тези закани е с 303% по-голям, в сравнение с за същия интервал на предходната година.
още по тематиката
Малките офанзиви, в това число проникванията на равнище приложение, съставляват 81% от общия брой офанзиви през обсъждания интервал. За съпоставяне: през предходното тримесечие този индикатор е бил 75%, а преди една година – 69%.

Увеличението в броя на дребните офанзиви води до понижаване на междинния размер на DDoS офанзивите – от 10,5 Gb/s през третото тримесечие на 2018 година до 7,6 Gb/s през третото тримесечие на 2019 година Средната активност също понижава – от 10,5 милиона пакета в секунда до 7,6 милиона.

В същото време най-интензивната офанзива през тримесечието, с 343 милиона пакета в секунда, е била с 24% по-силна от най-интензивната офанзива, записана през същия интервал на предходната година.

Броят на огромните офанзиви (със скорост от 100 Gb/s и по-висока) също продължава да пораства на годишна база – с съвсем 200%, само че самите те стават все по-малки. Според специалистите, това се дължи на обстоятелството, че дребните офанзиви са по-лесни за образуване и скриване, което пречи за навременното им отбиване.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР