Това сигурно ми е последният мач с националния отбор. Исках

...
Това сигурно ми е последният мач с националния отбор. Исках
Коментари Харесай

Теодор Салпаров: Изиграх последния си мач за националния отбор


Това несъмнено ми е последният мач с националния тим. Исках да завърша по-позитивно, само че Словения беше доста по-добра от нас и справедливо победиха. Пожелавам им триумф в четвъртфинала, съобщи Теодор Салпаров пред bTV минути след тежкото проваляне на 1/8-финалите на Евроволей 2019.

На въпрос дали решението му не е плод на страстите и ще се включи за идната европейска олимпийска подготовка, Салпаров отговори по този начин:

" Според мен възможностите на тази подготовка са нулеви, тъй че по-добре младите са играят, да се развиват, да натрупат опит, с цел да може след една, две, три или четири години да имат нужното самочувствие и да играят тези мачове доста по-добре от в този момент, тъй като несъмнено ни липсва централизация и неизменност. Не може след един подобен гейм… във волейбола е по този начин, губиш една лека обстановка и се обръща целия мач. Затова към този момент няма смисъл да се нервирам и да заставам аз тук, тъй като доста съм дал на националния тим и той доста ми е дал, тъй че има и други след мен, които би трябвало да играят. ", сподели още той.

" Много състезатели останаха в България, които можеше да са тук. Опитни състезатели, които в такива мачове имат нужната рутина и опита да трансформират хода на мача, до момента в който се вижда, че хората, които влизат извън – влизат по-сковано и нямат опита и рутината да извърнат нещата в наша изгода, когато ни е тежко. ", добави Салпаров.
 Словения - България 3:1 @@@

Междувременно диагоналът Цветан Соколов разкри, че към този момент ще избира в кои мачове на националите да вземе присъединяване.

" Разочарован съм от всичко това, което се случва. Нищо не демонстрирах като игра. Категорично няма да вземат участие в мачовете за Световна лига следващата година ", сподели Соколов.

btvnovinite.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР