Това ще стане на церемония в рамките на Световния ГИС

...
Това ще стане на церемония в рамките на Световния ГИС
Коментари Харесай

Награждават ГИС проекта „Единна информационна точка”

Това ще стане на гала в границите на Световния Географска информационна система ден в София

„ Не мога да си показва пътната, железопътната, морската и речната инфраструктура без модерните приложения, основани на географски данни ”, съобщи Росен Желязков
(снимка: МТИТС)

Проектът „ Единна осведомителна точка ” на Министерство на превоза, осведомителните технологии и известията ще получи през днешния ден премия от уредниците на Световния Географска информационна система ден – ЕСРИ България, стана ясно на събитието, което се организира през днешния ден в София.

Единната осведомителна точка събира големи масиви от данни за електронните съобщителни мрежи и физическата инфраструктура. Това оказва помощ освен за положителното обмисляне, само че и за положителната стопанска система при ръководството на публичните запаси, уточни министър Росен Желязков пред участниците в Световния Географска информационна система ден.

От старта на системата през юни, в нея към този момент се съдържа информация за 10 848 км електронни съобщителни мрежи, 12 090 км инфраструктура за разполагане на мрежи, 194 км електропреносна мрежа и 4216 км железопътна мрежа.
още по тематиката
Единната осведомителна точка дава опция на доста вложители да наблюдават за промени и идни действия по строителство и дейно да възнамеряват и координират построяването на физическа инфраструктура.

Географска информационна система (географски осведомителни системи) са инструмент за взимане на виновни решения на държавно и локално равнище, съобщи министърът. „ Не мога да си показва пътната, железопътната, морската и речната  инфраструктура без модерните приложения, основани на географски данни ”, акцентира Росен Желязков.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР