Това ще се случи на 18-и януариНа 18 януари Япония

...
Това ще се случи на 18-и януариНа 18 януари Япония
Коментари Харесай

Япония ще изстреля спътник за наблюдение на Земята

Това ще се случи на 18-и януари

На 18 януари Япония ще изстреля ракетата-носител " Епсилон " с дребния сателит за наблюдаване повърхността на Земята " Аснаро-2 ", осведоми ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Агенцията цитира известие на японското галактическо ведомство ДЖАКСА. Първоначалният старт беше плануван за 17-и януари от космодрума Утиноура в префектура Кагошима, само че беше отсрочен за 18-и януари поради неприятните метеорологични условия.

Това ще бъде третият старт на ракетата-носител " Епсилон ", с която ДЖАКСА извежда в орбита дребни апарати. По този метод се пестят средства и не се употребява по-тежката " Ейч-2А ". В съпоставяне с 2016 година, когато беше изстреляна втората " Епсилон ", японските конструктори са усъвършенствали механизма за обособяване на спътника, който е станал по-стабилен.

И апаратът " Аснаро-2 ", както и " Епсилон " се отличава с ниски индустриални разноски. Въпреки това той е оборудван с мощна оптична система, която разрешава да се изследва повърхността на Земята от 500 километра височина. Камерите могат да разграничат обекти с величина 1 метър и да ги снимат с висока резолюция.

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР