Това ще е безпрецедентен туристически сезон, в който ще се

...
Това ще е безпрецедентен туристически сезон, в който ще се
Коментари Харесай

Това ще е безпрецедентен туристически сезон. За какво да внимаваме?

Това ще е невиждан туристически сезон, в който ще се въплътят последствията от ковид. Какви са те и защо би трябвало да внимаваме - препоръките на основния шеф в дирекция " Контрол на пазара " в Комисията за отбрана на потребителите Игнат Арсенов пред Българска национална телевизия.
Към момента сигналите от родни туристи за провалена отмора по българското Черноморие са малко .
" Да, работят и хотели, а и заведения за хранене, само че не още в цялостния си мащаб и ще отнеме време браншът да се стабилизира. Жалби има за провалени почивки, да вземем за пример в случай че даден човек си е резервирал от дълго време ваканцията, само че в сегашния миг хотелът не работи, поради рецесията с ковид.
В този случай, в случай че пътуването им е анулирано поради изключителното състояние , тогава екскурзиантът ще има опция или да получи ваучер от съответния туроператор, или надлежно в случай че не е склонен, да си желае парите, само че ще ги получи в 12-месечен период от анулацията на изключителното състояние. Нашият съвет е да изчакат и да се опитат да предоговорят с туроператора почивката си ", уточни той.
За какво да внимаваме по родното Черноморие?
У нас би трябвало да се внимава за цените на плажните такъми. Да се четат табели и инструкции , с цел да не се заплащат колосални суми за чадъри, шезлонги, барбарони и сходни, посъветва специалистът.
" Търговците се пробват и ще притеглят туристите с атрактивни предложения ", сподели Арсенов, само че и плажуващите би трябвало да внимават и да  да четат осведомителните табели на плажа, менютата в заведенията за хранене, с цел да не вгорчат точно цените почивката им.
За пътешестване в чужбина
По думите му условието за попълване на електронен формуляр за влизане в Гърция лимитира нашите права за напредване .
" Но тези ограничавания са обективно предпоставени от огромния риск за здравето, който имаме от заразяване с ковид ", означи Арсенов.
Ако сами си вършим резервация за хотел в Гърция , да е с опция за безвъзмездна анулация, точно поради условията за попълване на е-формуляр от южната ни съседка.  " Ако резервацията е направена в последния миг, доста мъчно може да бъде анулирана. Нашият съвет е резервацията да се прави с безвъзмездна анулация. Потребителите би трябвало да са доста добре осведомени – да не избързват, а да прочетат деликатно всички правила за анулацията ", сподели Арсенов.
" Българинът, изключително когато пътува в чужбина , би трябвало да се запознае с ограниченията за предотвратяване във всяка една страна, тъй като в случай че предположим, че в България сме доста добре осведомени, то е добре да забележим в страната, в която ще пътуваме, какви са специфичните условия, с цел да не се окаже, че сме санкционирани или пък въобще да не ни позволен, тъй като то ще е по виновност на екскурзианта, в случай че не се е срещнал, или пък не е попълнил декларацията, да вземем за пример за Гърция ", настоя специалистът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР