Това ще е безпрецедентен туристически сезон, в който ще се

...
Това ще е безпрецедентен туристически сезон, в който ще се
Коментари Харесай

Директор в КЗП: Може да има такса барбарон, но с предварителна информация

Това ще е невиждан туристически сезон, в който ще се въплътят последствията от ковид, сподели в утринния блок на Българска национална телевизия основният шеф в дирекция "Контрол на пазара " в Комисията за отбрана на потребителите Игнат Арсенов.

Туристите ще би трябвало да съблюдават рестриктивните мерки, изключително когато пътуват в чужбина. Преди да тръгнем би трябвало да прочетем условията за престояване в съответната страна, съобщи той.

КЗП: В туристическия сезон ще следим търговците да съблюдават обещанията към клиентите си

Ако резервацията е направена в последния миг, доста мъчно може да бъде анулирана. Нашият съвет е резервацията да се прави с безвъзмездна анулация. Потребителите би трябвало да са доста добре осведомени – да не избързват, а да прочетат деликатно всички правила за анулацията, посъветва специалистът.

Засега при нас има малко постъпили сигнали от разочаровани консуматори на туристически услуги по нашето Черноморие. Надявам се, че браншът ще се оправи добре, уточни Арсенов.

Той заяви, че в Комисията за отбрана на потребителите най-вече подадени тъжби има от консуматори, които са си създали предварителни резервации и пътуванията им се провалят поради рестриктивните мерки. Нашият съвет е да се опитат да предоговорят с туроператора. Разбира се, в случай че желаят да си получат парите назад, имат това право, уточни Игнат Арсенов.

Той разяснява и случая с желаната такса "барбарон " на плаж "Нестинарка " край Царево. Може да бъде има такава такса, само че потребителят би трябвало да бъде авансово осведомен, разясни той.

Проверяват южните плажове след такса "барбарон "

По отношение на оборудванията на плажа разпоредбите са доста строги и спазването им се следи от Министерството на туризма, сподели още Игнат Арсенов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР