Това ще бъде център на познанието и науката, каза кметът

...
Това ще бъде център на познанието и науката, каза кметът
Коментари Харесай

Откриха Планетариума - новата атракция на Бургас

Това ще бъде център на познанието и науката, сподели кметът Димитър Николов

Бургас има нова атракция - Планетариум, който ще се трансформира в център на познанието и науката. Обектът, който впечатлява със своята архитектура и притегля погледите от месеци бе тържествено открит точно на 24 май.

С детско звездно шоу и виртуална разходка в Космоса стартира първия работен ден . Като във приказен сюжет деца, облечени като звезди, излязоха от сферичната постройка, с цел да пренесат с вълшебните си танци всички присъстващи в тайнствения свят на галактиката. След тържествено осъществения водосвет нетърпеливите гости съумяха да се допрян до магията на Вселената, наблюдавайки 2D и 3D визуализации в действително време чрез финален модел съоръжение.

Обектът е следващата стъпка в посока развиване на Зоната за публичен достъп. Сградите на Морската гара, на емблематичния Брегови център за ръководство на трафика, Магазията и Конгресния център оформят обичаната на бургазлии и посетители на града градска среда на самия морския бряг.

Новата атракция е част от научния комплекс – ПланетУМ , който приема гости от близо година и се радва на голям интерес.



 

Кметът на Бургас Димитър Николов благодари на генералния шеф на Държавното дружество „ Пристанищна инфраструктура “ Петер Сеферов за отличното взаимоотношение сред локалната власт и страната. Николов благодари на архитектурното бюро, изготвило заданието, както и на компанията, която осъществя този план, който е без аналог за България. Основната част от оборудванията са импортирани от чужбина.

„ Ние не лишаваме корабни места, както някои настояват. Корабни места в Бургас има задоволително, дори дълбоководни. Няма толкоз товари за тях. Ние не лишаваме корабни места, а ставаме по-морски град. Освен науката за необятния космос в Планетариума ще се прожектират филми за опазването на природата, запазването на международния океан. Това ще бъде център на познанието и науката. Заради това и днешната дата е най-подходяща за откриването му “, сподели кметът Димитър Николов. Той прикани детските градини и учебни заведения да доведат децата в този център.
 Сферичната постройка впечатлява бургазлии от месеци. Днес тя бе тържествено открита   Кметът Димитър Николов благодари на ген. шеф на ДППИ Петер Сеферов за поддръжката по този проект 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР