Това ще бъде последният ти 8 март - това са

...
Това ще бъде последният ти 8 март - това са
Коментари Харесай

Калоян към Кристина: Това ще бъде последният ти 8 март!

„ Това ще бъде последният ти 8 март " - това са думите, които карат 32-годишната Кристина, която бе открита убита в багажник на кола в София, да потърси помощ от неправителствената организация.

На 9 март тази година Кристина се обръща към неправителствената организация „ Анимус “, които оказват помощ на жертви на домашно принуждение. Надежда Стойчева (на снимката) от организацията заяви за bTV, че по думите на Кристина Атанасова, тя е била жертва на принуждение половин година преди да подаде сигнала.

„ Споделила е, че е преследвана, че се опасява за живота си, оценена е с доста висок риск за живота си и е била в прочувствена рецесия “, сподели Надежда Стойчева.

От „ Анимус разясняват, че в случай че дамата е жертва на принуждение със общуване, организацията дружно с нея изготвят молба за отбрана. В случая на Кристина това е невероятно, тъй като не живее дружно с насилника все още на подаването на сигнала.

„ В случая, какъвто имат – интимна връзка, нашите български ръководещи, както и депутатите споделиха, че не желаят да има в закона поставено такова нещо. Интимната връзка в доста европейски страни се смята за домашно принуждение “, изясни Надежда Стойчева.

По думите на „ Анимус “ това предложение е оборено още на експертно равнище, преди да се гласоподава законопроект по тематиката. От организацията изясняват още, че са правили голям брой опити в посока на това да улеснят разговора с институциите.  

Тялото на Кристина бе открито по-рано денем в багажник на кола в София. За убийството е арестуван 34-годишният Калоян К. с който са имали близки връзки. Прокуратурата на мъжа за преднамерено ликвидиране. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР