Това ще бъде най-трудният туристически сезон, тежките икономически последствия се

...
Това ще бъде най-трудният туристически сезон, тежките икономически последствия се
Коментари Харесай

Най-трудният туристически сезон прогнозират експерти

Това ще бъде най-трудният туристически сезон, тежките стопански последици се виждат елементарно, туризмът беше в началото обиден от рецесията с ковид, а най-бавно ще се възвърне. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия Константин Занков от Института за оценки и разбори в туризма.

" В момента имаме като регулатор освен министерството, само че и самите пътешественици. Живеем в цифровата епоха и в случай че някой се опита да злоупотреби, има доста предпоставки от държанието на потребителите да има по-малко нарушавания и далавера ", добави Занков. 

Според него никой в бранша не приказва за облага, защото главният въпрос бил да се покрият разноските. По думите му, се чакат основни спадове на туристите от Германия и Русия.

" Важно е да се промотираме като сигурна дестинация, дружно с няколко други страни можем да се брандираме като такава ", сподели още Занков. 

Междувременно, туристически рейсове с екскурзоводи, туроператори и хотелиери от цялата страна излязоха на митинг през днешния ден в столицата, който стартира с автошествие по централни столични улици с надути клаксони. Целта на заетите в туризма е да алармират държавното управление, че търпението им е изчерпано, а доверието – изгубено след месеците на финансова мъка.

Преди 10 дни протестирахме, само че страната не чу нашите претенции. Ние искахме необезпечени нисколихвени заеми с рента 1-2% и гратисен интервал от 1-2 години, а ни се оферират заеми с 6% рента ", съобщи пред bTV представителят на превозваческа компания и туроператор Димитър Иванов. Той би трябвало да изплаща лизинга на своя рейс, който е към 6000 на месец, даже по време на отсрочките от страна на банките е плащал лихвите.

" Нашият отрасъл беше най-лошо обиден от рецесията с ковид, не работихме последните три месеца, нямаме доходи и нямам по какъв начин да обслужваме кредите си ", описа още превозвачът. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР