Това ще бъде един от основните ни приоритети оттук нататък,

...
Това ще бъде един от основните ни приоритети оттук нататък,
Коментари Харесай

Денков: Русе е центърът на магистралите, които искаме да развием на Балканите

" Това ще бъде един от главните ни цели оттук насетне ", съобщи министър председателят Николай Денков по време на днешната гала по първа копка, дала началото на построяването на автомагистралата „ Русе – Велико Търново ", съобщи Българска телеграфна агенция.

„ През последните седем-осем години няколко пъти съм идвал в Русе, постоянно по отношение на русенския университет и академичното развиване на града. Това, което правеше усещане и продължава да прави, е упоритостта на Русе, както в предишното е бил един от водещите градове в България, още веднъж да бъде подобен. Не сме не запомнили и за ролята на Русе за първите стъпки към демокрацията в края на 80-те години. За да може това да се случи, би трябвало да нямаме чувството, че Русе е някъде най-после на България ", уточни министър председателят.

„ Преди месец и половина направихме среща с министър председателите на Гърция и Румъния в Евксиноград, с цел да обсъждаме по какъв начин да развием коридорите от юг към север. Сложихме едни карти, погледнахме ги и Русе беше в центъра на тези карти. Русе е центърът на автомагистралите, които желаеме да развием от пристанищата на Егейско море нагоре към Румъния, към Молдова, към Украйна ", добави още министър-председателят.

Денков увери, че построяването на този обект ще е от изгода на всички, а освен за русенци.

На церемонията по първа копка на обекта, провела се наоколо до пътя Бяла – Ценово, участваха още министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков, заместник-министърът на превоза и известията Димитър Недялков, заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова, членът на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " инж. Десислава Паунова, регионалните шефове на Русе и Велико Търново - Данаил Ковачев и Ивайло Здравков, народни представители, кметове от района, представители на строителя и надзора.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР