Това се вижда и от резултатите на последните парламентарни избори,

...
Това се вижда и от резултатите на последните парламентарни избори,
Коментари Харесай

Промяната в Бургас бе унищожена от партия СЕК, смята бившият депутат от ПП Димитър Ташев

Това се вижда и от резултатите на последните парламентарни избори, показва той

„ Промяната в Бургас беше унищожена от партия СЕК още с листата с претенденти на предходните парламентарни избори. “ Това счита Димитър Ташев, който бе бургаски народен представител от „ Продължаваме промяната “ (ПП) в 47-ото Народно заседание.

На идния избор групировката на Кирил Петков и Асен Василев се явява в коалиция с „ Демократична България “, само че и още няколко партии, в това число „ Средна европейска класа “. Водач на листата в Бургас още веднъж ще е ръководителят на СЕК Константин Бачийски.

„ Като всеки младеж, който е учил и работил в чужбина и си мечтае за една по-добра България, аз се завърнах с единствената фантазия да трансформира родината си. И ми беше препоръчано да направя това, като вземам участие в локалните избори от гражданската квота на СЕК през 2019 година “, изяснява господин Ташев.

След изборите той бил известен по телефона, че поради качествата си ще бъде включен като член на Изпълнителния съвет (ИС) на групировката.

„ Не след дълго - през февуари 2021 година, заради разлики, свързани с прозрачността на ръководството и битката с корупцията, уведомих управлението на СЕК, че желая да напусна партията. Тъй като те не ме освободиха, на 6 декември 2021 година се наложи да изпратя нотариална покана , с която уведомих Политическа партия " СЕК ", че приключвам участието си “ , споделя Димитър Ташев. (вж. нотариалната покана по-долу)

Логично било да се смята, че той към този момент не е част и от управлението на групировката.

„ Тъй като породи спор по отношение на прекратяването на участието ми , бях заставен да се обърна към съда , с цел да бъда премахнат като член на ИС. В свое решение от 21 юли 2022 година Софийският градски съд (СГС) реши : Постановява регистриране в обществения указател на политическите партии при Софийски градски съд по партидата на Политическа партия СЕК на следните промени, а точно: Изключва като член от Изпълнителния съвет на Политическа партия СЕК Димитър Михайлов Ташев. След обжалване от Константин Бачийски, в свое решение от 24 октомври 2022 година Върховен касационен съд отхвърли заявката ми с претекста, че според член 34, т. 1 от Устава на партията единствено оправомощено от ръководителя лице може да подаде заявление за заличаването ми като член на ИС. Следователно, даже и към този момент изгубил участието в партията, аз не мога да бъда премахнат като член на Изпълнителния съвет без решението на ръководителя “, недоумява Ташев.

„ До сегашния миг имам съображение да считам, че на процедура това изтриване няма да се случи непринудено, макар че е официално правно недопустимо; защото обаче за третите добросъвестни лица аз не преставам да съм вписан в съответния указател като член на ИС на Политическа партия " СЕК ", това несъмнено води до негативи за мен и моите близки “, неудовлетворен е някогашният народен представител.

„ Считам, че партията-мандатоносител на Промяната, претендираща да изповядва съществени демократични и европейски полезности, не може да си разреши сходно държание и да държи като членове на управителните си органи лица срещу волята им . Много хора ме питаха какво цели ръководителят с това си твърдоглавие , само че това занапред следва да разберем “, споделя още Димитър Ташев и заключава: „ Промяната в Бургас беше унищожена от СЕК още с листата с претенденти на предходните избори. Това се отрази и на изборните резултати - от 34000 гласа през ноември 2021 година те паднаха на 24000 през октомври 2022 година “

Ето и нотариалната покана, която Димитър Ташев е изпратил на управлението на СЕК: 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР