Това се случва за първи път: 38-годишен политик от турски

...
Това се случва за първи път: 38-годишен политик от турски
Коментари Харесай

За пръв път в Германия: Хановер избра син на турски гастарбайтери за кмет

Това се случва за първи път: 38-годишен политик от турски генезис бе определен за кмет на един от най-важните немски градове. Белит Онай е правист, женен, с едно дете. Определя себе си като демократичен мохамеданин, споделя " Дойче веле ".

Белит Онай от партията на Зелените ще бъде основен кмет на Хановер, столицата на федерална провинция Долна Саксония. Нека да напомним, че от името на немското държавно управление тази провинция има съществено дялово присъединяване в концерна " Фолксваген ", който е основан в Долна Саксония. Хановер има население над половин милион души и ще бъде четвъртият огромен немски град след Щутгарт, Фрайбург и Дармщат под ръководството на зелен кмет. Любопитен факт е, че и другаде в Германия към този момент има кметове с задгранични корени. В Бон да вземем за пример (където е една от двете централи на " Дойче веле " ) кметът Ашок-Александър Сридхаран от ХДС е от индийски генезис. А кмет на Росток е датчанинът Клаус Руе Мадсен.

Корените му са в Истанбул

Белит Онай е роден през 1981 в немския град Гослар. Родителите му идват като гастарбайтери от Истанбул през 70-те години. Онай споделя, че се заинтересувал от политика в края на предишния век след серията от палежи и покушения против хора от турски генезис в Германия, когато родителите му съществено размишлявали дали да не се върнат в Истанбул. Онай е приключил право и сега работи над дисертацията си. Женен е, с едно дете. Сам споделя за себе си, че е демократичен мохамеданин.
Heute hat Hannover den Aufbruch gewählt. Ich kann nur abermals sagen: Danke!
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР