Това се случва в Световния ден на потребителите, който отбелязваме

...
Това се случва в Световния ден на потребителите, който отбелязваме
Коментари Харесай

70 дни отнема случай с некоректни търговци в ЕС

Това се случва в Световния ден на потребителите, който означаваме през днешния ден, заяви по "България он еър " шефът на центъра у нас Игнат Арсенов.

"Очевидно е, че хората от ден на ден ни търсят за помощ и отбрана. Много хора почват да ни търсят превантивно, още до момента в който пазарят, до момента в който има някакъв проблем - те ни питат какви са техните права даже преди да се свържат с търговеца, " изясни Арсенов.

Той сподели също, че приблизително сред подаването на сигнал към Европейския потребителски център и връщането на парите или разрешаването на проблем сред търговец и консуматор, минават към 70 дни.

"Трябва да отбележим, че ние имаме посреднически функционалности, не можем да задължим търговеца да извърши задължението на потребителя ", означи Игнат Арсенов.

Той изясни още, че когато казусът е интернационален има по-голямо закъснение. Арсенов сподели също, че у нас най-вече пазарим облекла и обувки и точно за това са и множеството сигнали към потребителския център. Той подсети също, че европейските консуматори са най-защитените, само че когато става въпрос за търговия в границите на Европейския съюз. По думите на Арсенов, когато пазарим от търговци отвън Европейски Съюз, да вземем за пример от Китай, нямаме същите потребителски права.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР