Това се случва още с хиляди български граждани в цялата

...
Това се случва още с хиляди български граждани в цялата
Коментари Харесай

Министерството на мира на Рашков, което създава мислопрестъпници

Това се случва още с хиляди български жители в цялата страна. Те са викани един по един, с цел да разписват един протокол, който е изпразнен от наличие, само че има една цел – да всява боязън.

По своята същина този протокол е волеизявление, че ти няма да се занимаваш с противозаконни действия по време на изборите - да купуваш и продаваш гласове. Дали си го подписал, или не – това няма никакво значение, защото наказванията за тези действия са ясно упоменати в Наказателния кодекс. Толкова неуместна би била и обстановката, в случай че пътна полиция дава на всеки водач протокол за сключване преди да се качи в колата си, че няма да нарушава разпоредбите за придвижване по пътищата.

Протоколът е „ предупредителен”, само че какво значи „ предупреждение”? По всичко проличава, че това значи „ следим те”, „ опасявай се”, „ внимавай какво и за кого говориш”, „ внимавай какво мислиш”….

С други думи тези хора, когато се приберат у дома, в квартала си, в средата си, те си спомнят, че са били предизвестени.

„ Но какво пишеше на този протокол?Да не агитираме? Ако приказвам със съседката за Бойко и Радев, дали това е пропаганда? Ако запитвам мъжа ми за кого ще гласоподава, това да не е пазаруване на гласове, а аз се подписах?!…”, стартират да изплуват мисли в съзнанието на всички тези хора, които един по един са привиквани в полицията.

И по този начин до момента в който до през вчерашния ден те са се чувствали свободни да приказват и показват мнение за всички и всеки, през днешния ден те се усещат нарушители, в случай че го правят… мислопрестъпници.

Полицията на мисълта, която е под контрола на Министерството на мира се води от обсесията на един министър – Бойко Рашков. 67-годишният някогашен следовател вижда на всички места лика на Борисов. По автомагистралите, в банките, на улицата, в дома си, измежду хората. Той не може да повярва, че има хора, които мислят по друг метод. Когато повериш звено като Министерство на вътрешните работи на човек с сходна обсесия, няма по какъв начин той да не стартира хайка за мислопрестъпници. В Пловдив и региона тя е повече от забележима – стартира са от града, мина се през Раковски, Стамболийски, Съединение, като сигурно няма да спре до 14 ноември, а евентуално и до 21 ноември.

„ Властта се състои в причиняването на болежка и унижение”, написа още Оруел в гениалния си труд „ 1984”. Ако сега полицията на мисълта на Рашков унижава хората, сходно на 68-годишната жена от Раковски, то знаем какво следва, в случай че тази власт се задържи.

Всички тоталитарни режими са идвали на власт без избори, без легитимност, дадена от суверенна, като постоянно са се задържали чрез „ почтени и демократични избори”, които самите те вършат.

Ако през днешния ден имаме Министерство на мира, то в случай че тази власт се задържи, ще дойдат реформатори, които ще основат – Министерство на изобилието, което ще се занимава с глада и купонната система, както и Министерство на истината, което да следи за верните мисли, които се набиват в главите на хората.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР