Това се случи точно преди 50 години - на 16

...
Това се случи точно преди 50 години - на 16
Коментари Харесай

50 години от старта на мисията Аполо 11

Това се случи тъкмо преди 50 години - на 16 юли 1969 година трима американски астронавти излетяха към Луната от Флорида, където двама от тях през днешния ден ще се срещнат, с цел да отбележат годишнината от старта на задачата им "Аполо 11 ", заяви Франс прес.

НАСА провежда тази седмица редица начинания, с цел да съживи историческото отиване и връщане на Нийл Армстронг, Бъз Олдрин и Майкъл Колинс до и от Луната. Нийл Армстронг умря през 2012 година, само че другите двама астронавти, надлежно на 89- и 88-годишна възраст, ще се срещнат в часа на изстрелването на кораба им - 13 ч. и 32 мин. по Гринуич, в галактическия център "Кенеди ", с цел да бъдат стартирани честванията.

На екипажа бяха нужни 4 дни, с цел да стигне до Луната. Лунният модул "Ийгъл " с Армстронг и Олдрин на борда се прилуни на 20 юли 1969 година в 20 ч. и 17 мин. по Гринуич. Няколко часа по-късно - в 2 ч. и 56 мин. по Гринуич на 21 юли 1969 година Армстронг стъпи на лунната повърхнина.

Майкъл Колинс остана в капсулата в окололунна орбита "Колумбия " - транспортното средство за връщане на Земята. "Знаехме, че в случай че заради някаква причина те не съумеят още веднъж да излетят, аз не мога да сторя нищо - сподели той в Ню Йорк в края на месец май, по време на едно от многочислените събития с неговото присъединяване във връзка годишнината. - "Колумбия " не можеше да се прилуни, аз не можех да им се притека на помощ. "

Публичните появи на Бъз Олдрин са по-редки, само че той въпреки всичко взе участие в церемония събитие предишния уикенд в Калифорния по отношение на годишнината. Олдрин имаше здравни проблеми и правосъдни разправии с децата си заради финансови аргументи, само че ще е безспорната звезда на честванията, защото е вторият човек, стъпил на Луната. Едва четирима от 12-те души, които са го създали, към момента са живи.

От последната задача "Аполо " през 1972 година човек не е изпращан на Луната. Там бяха изпращани само роботи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР