Това се случи, след като Вашингтон достави на Украйна мобилни

...
Това се случи, след като Вашингтон достави на Украйна мобилни
Коментари Харесай

Украински ракети удариха контролирана от Русия зона frognews.bg

Това се случи, откакто Вашингтон достави на Украйна мобилни артилерийски системи HIMARS, които Киев твърди, че силите му употребяват с все по-голяма резултатност.

Инсталираният от Москва началник на Херсон обаче даде друга версия- Според него минимум седем души са били убити, а също така са ударени цивилни и гражданска инфраструктура.

Районът, който Украйна удари, е този, който Русия завзе след започването на нашествието на 24 февруари. Той е от стратегическо значение с достъп до Черно море и в миналото процъфтяваща селскостопанска промишленост и местонахождение навръх север от анексирания от Русия Крим, предават от " Ройтерс ".

Украински държавни чиновници приказваха за напъните за активизиране на до 1 милион бойци и за задачата им да си върнат южните елементи на страната. Непроверени видеоклипове, оповестени в обществените медии, демонстрират пушек и искри, последвани от голяма огнена топка, изригваща в нощното небе. Изображения, оповестени от съветските държавни медии, демонстрират пустота, покрита с отломки и остатъци от здания.

Служител от локалната администрация, открита от Русия, сподели, че Украйна е употребила ракети HIMARS и че те са унищожили хранилища, съдържащи селитра - химическо съединяване, което може да се употребява за произвеждане на тор или барут, което е довело до огромна детонация.

Украинското министерство на защитата не отговори незабавно на искане за коментар по отношение на типа на употребяваното оръжие.

Владимир Леонтиев, началник на военно-цивилната администрация на Каховския окръг, основана от Русия, беше представен от съветската организация ТАСС, че минимум седем души са били убити при нападението и към 60 са ранени. Той сподели още, че са били ударени хранилища, магазини, аптека, бензиностанции и черква.

Русия упрекна Украйна, че обстрелва личния си народ на територия, над която е изгубила надзор. Украйна споделя, че изтегля допустимо най-вече хора от региони, завладяни от съветските сили. Русия се опита да вкара рублата в Херсон и предлага съветски паспорти на локалните. Установени от Русия чиновници споделят, че също по този начин възнамеряват да проведат референдум за това районът да стане част от Русия, само че към момента не са определили дата.

Вицепремиерът на Украйна в неделя прикани цивилните в Херсон незабавно да се изтеглят, защото въоръжените сили на Украйна приготвят контраофанзива там.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР