Това се случи поради лекомислието на младостта ми. Човек в

...
Това се случи поради лекомислието на младостта ми. Човек в
Коментари Харесай

Йеромонах Спиридон, шофирал пиян и без книжка, иска прошка на зрителите и цитира Библията

Това се случи заради лекомислието на младостта ми. Човек в младостта си бърка най-вече, само че пък тогава има и най-вече сили. Изобличавам се като отговорен, направил съм това нещо. Това съобщи в ефира на Нова тв йеромонах Спиридон, който бе заловен да кара с близо 3 промила алкохол в кръвта точно на Гергьовден. За похлупак той бил и недееспособен.

" Човек, когато не мисли трезво, не прави нещата си. Платих си с това, че станах мотив да бъдат оплюти свещениците и духовниците, което ми е много болно и с разкайване одобрявам нещата. Сега ми изплуват редове от Свещеното писание: " Греховете на младостта ми не си спомняй, Господи ", съобщи игуменът.

И въпреки всичко, с изключение на греховете, йеромонахът е направил и положителни каузи. Той е реставрирал напълно Чипровския манастир. " Състоянието в тези стаи беше много окаяно. Всичко това, което виждате, беше на недодялан градеж и тухла, нямаше нищо. Успяхме да възстановим и доизградим новото крило ", сподели той.

" Нека младите да вземат моя случай като един образец в живота си, който да ги подсеща, че една лекомислена постъпка може да им навреди за цялостен живот. Искрено желая амнистия от всеки един, който ще гледа този репортаж ", добави йеромонах Спиридон.

Както БЛИЦ заяви, най-младият свещеник у нас бе тестван от пътни служители на реда в Монтана на 6 май. Оказа се, че е седнал зад кормилото на служебния " Мерцедес ", благосъстоятелност на светата обител, с 2,59 промила в кръвта.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР