Това се посочва в съобщение от партията. В него се

...
Това се посочва в съобщение от партията. В него се
Коментари Харесай

ВМРО иска затвор за родители, непращащи децата си на училище

Това се показва в известие от партията. В него се отбелязва, че "такава наклонност е изключително подчертана в циганските махали, които са причина за последващата циганска престъпност, както и действителното маргинализиране на цели генерации ".

В Конституцията на страната ни е казано ясно, че образованието е наложително за всички лица до навършване на 16-годишна възраст. Именно това е възрастта, която вменява по-различни цивилен права. До 16-годишна възраст лицето е малолетно и недееспособно и отговорност за него носят родителите му. Поради тази причина, стъпвайки на изконните полезности и обичаи, както и културните и морални стожери на обществото, главният от които за нас от Вътрешна македонска революционна организация е положителното обучение, написа в известието.

От партията оповестяват, че с цел да се спре изцяло безотговорното и граничещо с принуждение над личността съзнателно прекъсване на децата от учебно заведение, ще внесат промени в Наказателния кодекс, които постановат наказателна отговорност за родителите, които правят това незаконно действие.

В българското законодателство има санкции за кражбата както на движимости, по този начин и на интелектуална благосъстоятелност, а за прекъсването на едно лице от обучение, което е фактическо умствено плячкосване - не, пишат воеводите.

От Вътрешна македонска революционна организация - Разузнавателна служба на ФРГ още веднъж акцентират, че лишаването на един човек от обучение действително го лишава от опция за естествен и пълностоен живот.

Когато това се случва в нежна детска възраст, без опция лицето да противодейства или единствено да взима решения за бъдещето си, това е закононарушение срещу личността и би трябвало да бъде гонено с цялата суровост на закона, се показва в известието.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР