Това се посочва в отворено писмо до премиера Бойко Борисов

...
Това се посочва в отворено писмо до премиера Бойко Борисов
Коментари Харесай

СФСМВР: Не приемаме начина, по който се извърши награждаване на служители от МВР!


Това се показва в отворено писмо до премиера Бойко Борисов и министъра на вътрешните работи Младен Маринов, изпратено и до Varna24.bg.

" Приветстваме самодейността на господин Борисов за в допълнение финансово стимулиране, което е висока оценка за положените старания.

Приветстваме и позитивното отношение към този жест, демонстрирано от жители и представители на медиите, показващо, че сътрудниците са се справили над упованията.

Знаем какво коства това на всеки един от нас, ангажиран директно (или индиректно, с логистика) по превъзмогване на следствията от пандемията.

Именно заради тази причина, без да подлагаме на подозрение безспорната заслуга на служителите на реда и жандармеристите, поели най-голямата тежест на зародилите форсмажорни условия от сполетялото ни злополучие, и приемането от тях на най-високата допустима сума, оставаме в мощно неразбиране от неналичието на разработване на общи критерии за това със синдикалните организации в Министерство на вътрешните работи и в частност с най-голямата от тях – СФСМВР.

Право, само че и директна отговорност, на управлението на Министерство на вътрешните работи е да вземе такова решение.

По този метод, безусловно неаргументирано и без действителни учредения, се стигна до недооценяване на активността на редица служби в Министерство на вътрешните работи и сериозен субективизъм (на места)  в определянето на съответните чиновници, които да бъдат наградени.

В известна степен има откровена демонстрация на дискриминация и подценяване на посоки на активност и чиновници, с което се породи обществено напрежение. Липсата на ясни критерии докара до противоположни оценки на чиновници с едни и същи отговорности.

Ние не сме основатели на награждаването, не сме и " уважаваният обществен сътрудник ", с който да бъде съветвана една такава, всъщност, добра мярка...

В подтекста на горното, не желаем да бъдем асоциирани с следствията от нея ", се показва в писмото.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР