Това се казва в позиция на заместник министър-председателя по обществения

...
Това се казва в позиция на заместник министър-председателя по обществения
Коментари Харесай

Каракачанов: Циганизацията трябва да бъде спряна. Внесох Концепцията в МС и ще настоявам да се приеме


Това се споделя в позиция на заместител министър-председателя по публичния ред и сигурността, министър на защитата и водач на Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване Красимир Каракачанов. Тя идва като следващо деяние по отношение на Концепция за промени в политиката за интеграция на циганския (ромския) етнос в Република България и ограниченията за реализацията им, придобила общност като Концепция против циганизацията. Припомняме, че още през месец февруари Каракачанов показа за публично разискване документа, а през месец април Концепцията беше показана и за разглеждане от обособените министерства. Концепцията следва да бъде вкарана публично в дневния ред на държавното управление.

Няма повече време за отсрочване, прекомерно дълъг стана описът с убийства, побоища и принуждение, осъществявани от представители на циганския етнос над хората в страната. Само за последните два месеца станахме очевидци на поредност от престъпни действия, които нагнетяват непоносимост и боязън в обществото. А обстановката в с. Розино, където и ромите желаят изселването на циганска фамилия, която тероризира цялото село, е задоволително показателна, че има потребност не от следващи дейности на полицията, а от превантивни ограничения от страна на страната, се споделя още в позицията на вицепремиера.

Да се стопират помощи, когато децата не вървят на учебно заведение, да се губи правото за обществени придобивки при отвод от преквалификация и започване на работа, да се отстранен противозаконните гета, да се приключи незаконната процедура деца да раждат деца, да се поставя публично потребен труд и така нататък

Припомняме основните моменти от Концепцията, която предлага Красимир Каракачанов:

Основната част от предложенията са прекъсване на помощите при: отвод за започване на работа; прекъсване на децата от училище; демонстриране на безценен метод на живот, неподходящ на статута „ обществено слаб “. При корист с парите от „ детски “ да се вкара отпущането на надбавки в натура.

Спиране на помощите при отвод от образоване, придобиване на трудови привички и подготовка, както и при неналичието на забележим прогрес по социализиране и интеграция.

Част от ограниченията по унищожаване на специалността „ обществено слаб “ е слагането на таван на обществените заплащания към един човек или домакинство на годишна база.

По отношение на образованието са нужни няколко съществени стъпки, а точно: визитата на детски градини за децата би трябвало да е наложително от 4-годишна възраст. Детските градини за всички деца би трябвало да станат безвъзмездни. В незабавен порядък страната би трябвало да подкрепи лицата, ненавършили 16 години, да се завърнат в училищата; тези над 18, които нямат най-малко главно обучение, да бъдат подкрепени да го завършат. При отвод за осъществяване на тези ограничения още веднъж да се планува прекъсване на обществените помощи.

С оглед на безразборната раждаемост в гетата предлагаме приемането на пакет от строги ограничения във връзка с децата, които раждат деца – родителите им, както и самите те, да нямат достъп до обществената система на страната и да бъдат прилагани дейно глобите на настоящото законодателство във връзка с безотговорните родители. При дами, които са оставили за развъждане в дом повече от 2 деца, да се предложат безвъзмездни ограничения за непринудено ограничение опцията за следващи нежелани бременности. Това би трябвало да се предложи като доброволна опция и за дамите от цигански генезис с над избран брой деца (3 и повече).

Предвид неприятната хигиена и ниска здравна просвета на една огромна част от циганското население в страната да бъдат направени наложителни имунизации при децата и при възрастните. При отвод – да важат разпоредбите за лишаване на помощите.

Използването на незабавната здравна помощ от здравно неосигурените лица би трябвало да се заплаща, когато сигналите за повикване не дават отговор на критерия „ неотложност “.

Създаване на 3-годишна Национална стратегия за последователно унищожаване на кварталите с преобладаващо циганско население и ограничение на противозаконното строителство.

Недопускане на в началото заселване на групи лица без адресна регистрация в съответното обитаемо място. А лицата без адресна регистрация да нямат право да населяват територията на съответното обитаемо място, в случай че не се съблюдава режимът за регистрация.

Създаване на механизми за присъединяване с персонален труд на обществено слаби лица и членовете на техните фамилии при построяването на жилища, които са предопределени за прилагане от обществено слаби хора.

За понижаване на престъпността измежду ромите съществена стъпка на страната би трябвало да е разграждането на клановете и понижаване на въздействието на главатарите в гетата. Контролът на местата за търговия с метали би трябвало да бъде затегнат, както и да се обърне съществено внимание на „ ало измамите “, джебчийството, просията, проституцията и така нататък

Стриктно използване на съществуващите санкционни механизми във връзка с лицата, които реализират съответните сформира на правонарушения, открити в настоящото законодателство за ограничение на обичаи, които опонират на правовия ред и актуалните морални полезности (напр. пазаруване на булки, фактическо общуване сред деца, разпра и др.).

Стриктно използване на плануваните в настоящото законодателство ограничения и нулева приемливост във връзка с похищения над медици, служители на реда, военни, горски пазачи, полски пазачи и други представители на държавната власт или локалното самоуправление.

Приобщаване на честни и образовани лица от циганските общности към активността по запазване на публичния ред. Сформиране на доброволни отряди за защита и други

Неправителствените организации, които пазят преди всичко жители на кварталите с преобладаващо циганско население, наложително да разкриват офиси в тези квартали. С цел осветляване на активността на неправителствените организации, регистрирани в частна изгода, които работят с циганския етнос, би трябвало да се вкара задължението да заявяват източниците си на финансиране и да дават доклад за изразходваните пари по планове за интеграция обратно в годините.

За реализиране на тези ограничения депутатите от Вътрешна македонска революционна организация, дружно с сътрудниците им от ПГ на „ Обединени патриоти “ в Народно събрание, към този момент внесоха законодателни промени като въвеждане на административни санкции „ безплатен труд в интерес на обществото “ и „ задържане под стража “ в структурите на Министерство на вътрешните работи за осъществени административни нарушения; разширение на обсега на неизбежната защита, отпадането на маловажните обири и други Тази законодателна активност ще продължи и в другите, изброени нагоре области.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР