Това се казва в позиция на ръководството на съда по

...
Това се казва в позиция на ръководството на съда по
Коментари Харесай

Гневът На Майката Орлица! Емануела Взриви Държавата, След Като Й Взеха Мити!

Това се споделя в позиция на управлението на съда във връзка медийните изявления по отношение на постановеното от арбитър Динева решение по разногласието сред Емануела Цветкова и Димитър Динев за родителските права над 4-годишния им наследник Мити.

Според постановеното от магистрат Елена Динева решение фолкпевицата Емануела е наказана да заплаща по 200 лв. месечна прехрана на Димитър Динев. Майката има право да вижда сина си Мити за по-дълго време 2 пъти месечно - всеки първи и четвърти петък на месеца, като е задължена да връща детето на татко му не по-късно от 17 часа в неделя. Емануела има право да прекара 1 месец през лятото с детето си, като ваканцията не би трябвало да съответствува с платения годишен отпуск на бащата Димитър Динев.

Решението обаче не е дефинитивно и Емануела към този момент го е обжалвала пред Софийския градски съд. Информацията обаче провокира голям брой мнения в обществените мрежи, откакто фолкпевицата написа дълъг статус, в който загатва за роднинска връзка на арбитър Елена Динева със фамилията на Димитър Динев и показва възмущението си от решението на магистрата.

" Заявяваме, че остро се противопоставяме на потреблението на квалификации по връзки на съдията, с които се визира нейното персонално човешко достолепие и положително професионално име. Недопустимо е упражняването на пълномощия от български арбитър, в сходство със законовите условия и по силата на вътрешното му разбиране, да се трансформира в мотив и средство за личностна кавга и в опит да се манипулира публичното мнение, доколкото съдът е държавен орган, предназначен да пази върховенството на закона и да съхранява основания публичен ред ", се споделя още в позицията на управлението на СРС.

Магистратите са безапелационни, че несъгласието с постановеното решение не може да е мотив за личностни нападки към съдията, като правилността на решението предстои на инспекция по законоустановения ред.

Ръководството на Софийски областен съд още веднъж декларира кардиналната си позиция да се опълчва изрично на сходен тип медийни офанзиви против съдии.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР