Това се казва в днешната сводка на британското военно разузнаване,

...
Това се казва в днешната сводка на британското военно разузнаване,
Коментари Харесай

Лондон: Русия опитва да замени ”Вагнер” с други частни армии в Украйна

Това се споделя в днешната сводка на английското военно разузнаване, ден откакто създателят на " Вагнер " Евгений Пригожин разгласи " юридическото " преодоляване на Бахмут и контрола над центъра му. Киев и Вашингтон оспорват тази интерпретация. Градът " е наш ", сподели Пригожин, въпреки съгласно Института за проучване на войната постоянни съветски войски също да са на терен.

В късия, оповестен в " Туитър " текст тези проекти на Русия се слагат в подтекста на мощно забележимата омраза сред " Вагнер " и съветското министерство на защитата. За Кремъл е нужно да размени " Вагнер " с друга организация, която може да управлява по-лесно. Проблемът е, че за момента няма организация, която да се приближава до числеността или силата на тази ЧВК.

Според Лондон Русия евентуално вижда изгода в Украйна да не престават да работят ЧВК, защото те се сблъскват с по-малко ограничавания като лимитираното възнаграждение и ниската успеваемост на постоянната войска.

" Руското управление евентуално има вяра, че тежките загуби измежду ЧНВК ще се понесат по-добре от съветското общество в съпоставяне със загубите измежду постоянната войска ", приключва сводката.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР