Това се е случило преди строежа на Турски поток, а

...
Това се е случило преди строежа на Турски поток, а
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Борисов е имал срещи с руснаци от забранителния списък

Това се е случило преди градежа на Турски поток, а лицата са прокарвали Пътната карта

Теменужка Петкова, Томислав Дончев и Бойко Борисов са провеждали срещи с хора от забранителен лист на Европейската комисия, съветски лица, които са прокарвали Пътната карта за Турски поток. Това разгласи някогашният вицепремиер и министър на вътрешните работи и един от най-близките хора на Борисов Цветан Цветанов в предаването "Лице в лице " по и попита за какво никой не приказва на тези тематики. Той съобщи, че самият той неведнъж алармирал за това, само че в по-малки малките екрани.

"Ние имахме ръководство, в което висшето управление на страната прокарваше съветските ползи, Турски поток е доста явен образец ", разгласи още Цветанов. На констатация от водещата, че въпреки всичко той е бил част от това същото ръководство, някогашният силов министър обясни, че точно това са били "различията, които имал с част от тогавашното управление ". Той даде образец със случая "Скрипал " през 2018 година. Според него България е трябвало да изгони още тогава съветски дипломати. Самият Цветанов бил да се изгонят, само че тогава имало единодушие сред президента, Борисов и Българска социалистическа партия и не се било случило.

Той разви тезата си, че преди войната, в Европейски Съюз е имало така наречен уравновесена политика с Русия, при която такива водачи като Меркел били в положителни връзки с съветската страна. Но нито един водач не се е срещал с хора от забранителния лист, натърти Цветанов и описа за Борисов, Петков и Петкова. Той твърди, че точно след тези срещи се стигнало до подписването от страна на Теменужка Петкова на Пътната карта за Турски поток в Санкт Петербург. Пътна карта, която не може да бъде открита в деловодството, акцентира Цветанов. На въпрос кои са въпросните руснаци, с които е имало срещи, Цветанов разгласи, че става дума за Александър Бабаков и Александър Воробьов. От думите му стана ясно, че срещите са били преди градежа на Турски поток, което значи, че въпросните лица би трябвало да са от забранителен лист по линия на анексирането на Крим през 2014 г.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР