Това се доказва от резултатите от секвенирането на геномите на

...
Това се доказва от резултатите от секвенирането на геномите на
Коментари Харесай

Експерти: Новият вариант на Делта може да предизвика сериозно покачване на заболеваемостта

Това се потвърждава от резултатите от секвенирането на геномите на ковид SARS-CoV-2, подадени в базата данни „ VGARus “-руската база данни за геноми на ковид, написа Zdrave.to. Новият подвид на варианта е с 15% по -заразен от първичната " делта ", която в този момент циркулира в целия свят.

Симптомите на зараза с AY.4.2 се появяват доста по-бързо.

„ Повечето разболяли се хора страдат от прекарват умерено, тежко и извънредно тежко заболяването. Симптомите се развиват доста бързо. И децата започнаха да се разболяват “, съобщи Андрей Малявин, основен пулмолог на свободна процедура на Министерството на здравеопазването на Руската федерация за Централния федерален окръг.

Експертите считат, че новият вид може да измести истинската " делта ", която се популяризира през лятото и провокира съществено повишаване на заболеваемостта.

" Това надали ще се случи със същия бърз ритъм, с който самата делта е изместила всичко останало преди време си ", сподели ръководителят на научната група за създаване на нови способи за диагностициране на човешки болести в Централния проучвателен институт по епидемиология на Роспотребнадзор  Камил Хафизов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР