Това съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет. Тимерманс е изразил

...
Това съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет. Тимерманс е изразил
Коментари Харесай

Борисов и Тимерманс дискутираха Западните Балкани

Това оповестиха от пресслужбата на Министерски съвет.

Тимерманс е изразил убеденост, че страната ни ще постави нужните старания по осъществяването на всички съществени въпроси от европейския дневен ред.

По време на диалога необятно са били дискутирани тематиките за европейската вероятност на страните от Западните Балкани. Двамата са се обединили към мнението, че стабилността на района е от основно значение за цяла Европа и по тази причина е значимо те да получат явен европейски път на приобщаване. Премиерът Борисов е подчертал и смисъла на свързаността на Западните Балкани посредством инфраструктурните планове, които ще дадат подтик в икономическото и културното развиване на страните и тяхната връзка с Европа.

Българският министър-председател е отбелязал пред Тимерманс, че като ръководител България ще търси единодушие по всички тематики, в това число и за миграцията, връзките ЕС-Турция, цифровизацията, Брекзит и ще работи за единството на Европейския съюз.

Дебатът в Европа, който породи Истанбулската спогодба, също е бил разискван по време на срещата. Премиерът Борисов е подчертал, че ще постави нужните старания документът да бъде утвърден от българския парламент, по този начин както увери пред трибуната на Европейския парламент при представянето на целите на председателството.

"Няма да допуснем принуждение над дами и деца ", е декларирал на срещата си с Тимерманс министър председателят Борисов и е благодарил на Франс Тимерманс за отличното съдействие с Европейската комисия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР