Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. От там подчертаха,

...
Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. От там подчертаха,
Коментари Харесай

Няма стенограма от срещата на президента с руския патриарх

Това оповестиха от прессекретариата на президента. От там подчертаха, че българските национални ползи се отстояват твърдо и отговорно на всяка интернационална среща на президента Румен Радев.
Руският патриарх Кирил беше на публично посещаване в България във връзка националния празник 3 март.

По-рано през днешния ден парламентарната група на ГЕРБ излезе с гледище президентът да разсекрети стенограмата от срещата си с съветския патриарх, с цел да отпаднат неяснотите какво е провокирало острото изявление на главата на Руската православна черква.

От ръководещата партия се мотивираха с "високия публичен интерес към това каква българска национална позиция е била изразена ".

Преди два дни, от видео, публикувано от Московската патриаршия, стана ясно, че по време на срещата си с Радев Кирил се "кара " на България за политиката по отношение на Русия.

В петминутен монолог в наличието на президента, българския патриарх Неофит, и членове на президентската администрация, съветският патриарх "мъмри " управляващите в София поради благодарностите до всички европейски нации, чиито войски са помагали за освободителната идея по време на Руско-турската война.

По-рано през днешния ден видни български историци, общественици и интелектуалци написаха отворено писмо във връзка визитата на патриарх Кирил.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР