Това съобщиха от Института по психология към вътрешното министерство, където

...
Това съобщиха от Института по психология към вътрешното министерство, където
Коментари Харесай

Всеки 3-и кандидат за МВР и ДАНС с провал на психотеста

Това оповестиха от Института по логика на психиката към вътрешното министерство, където е една от последните цедки за започване на работа в някоя от профилираните структури, написа "Монитор ".

Годишно на оценка пред психолог се явяват над 10 000 души, само че едвам към 4000 я устоят сполучливо. Целта на психотестовете, съгласно условията на Министерство на вътрешните работи, е да се обезпечат кадрово службите и структурите на някои министерства и организации с „ надеждни, ефикасни и перспективни " чиновници. За да бъдат позволени до диалог с психолог, претендентите би трябвало да са минали сполучливо теста за физическа подготовка, както и да са решили въпросник от 2 хиляди питания.

Те привидно са напълно елементарни – за настроението, самочувствието, ползите, връзките в фамилията и даже желанията за храна. Целта е да бъдат оценени най-характерните прекарвания и реакции в всекидневието на претендентите. Отговорите не се правят оценка като правилни или неверни, а служат за извеждането на личностни профили.

Един от въпросите да вземем за пример бил дали претендентът се схваща със съседите си. Това частично го определяло като конфликтен или спокоен човек. Друг въпрос бил дали се усеща добре, има ли проблеми и в какво въодушевление е. Хората с прекомерно апатично въодушевление били селектирани в рубрика ненадеждни, а тези с доста приповдигнато – в рискови.

За крайния резултат обаче е необходим доста по-задълбочен разбор на всички отговори. Има и част, която е избрана като тест за просветеност. Тя се попълня за лимитирано време. Тези, които се употребяват в Института по логика на психиката, целят да ревизират интелекта, а не авансово добитите познания. Възможен въпрос е да се даде единствено един отговор на „ противоположното на отчаянието”.

Сред листовките за решение се срещат и точки с дотъкмяване на избрани фрази, като „ Ако всички са срещу мен, то...” и „ Най-много се нервирам...”. Другото, което се прави по време на психическото проучване, е всеки самичък да отговори на въпроса „ Кой съм аз?” с няколко избрания самичък за себе си.

Кандидат-полицаите би трябвало да рисуват и несъществуващи животни. Така психолозите разгадават душевните проблеми, вътрешните спорове и въображението на мераклиите.

Най-голяма пречка за започването на работа във ведомството се оказва обаче последната част, която е психично изявление. То се води от двама психолози и трае близо 3 часа. „ Всичко, което се води като диалози с нас, си остава единствено в стаята”, подсигуряват психолозите и отхвърлят повече информация за методите и похватите, които употребяват при т.нар разпит. Записите обаче се съхраняват в специфичен списък и са единствено и само за служебно прилагане.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР