Това съобщи за Varna24.bg асистентът на проф. Чирков, Лъчезар, докато

...
Това съобщи за Varna24.bg асистентът на проф. Чирков, Лъчезар, докато
Коментари Харесай

Във Варна ще бъде поклонението пред иконата в родната кардиология проф.Чирков


Това заяви за Varna24.bg асистентът на проф. Чирков, Лъчезар, до момента в който пътуваше за летището, с цел да посрещне синът на проф. Чирков, идващ от Германия за погребението на татко си. 

Както медията ни осведоми, световноизвестният роден кардиолог издъхна в ранните часове на 24 ноември в хотелска стая във Варна. 

Не един път в изявление за Varna24.bg проф. Чирков е споделял любовта си към морската столица. Тук бяха и упоритостите му да построи Черноморската кардиологична клиника. 

Проф. Александър Чирков е роден в Лом на 27 януари 1938 г. Завършва Висшия медицински институт в София през 1962 година

Заминава през 1966 година за Западен Берлин, където специализира при известния кардиохирург проф. Бюхлер. Остава там като доктор в Университетската болница, след това се трансферира в Западна Германия – в университета във Франкфурт на Майн и в университета във Фрайбург, където е професор от 1981 година

През 1984 година се завръща в България, поканен от акад. Атанас Малеев, ректор на Медицинската академия и заместник-министър на опазването на здравето. Извършва първата сърдечна трансплантация в България и на Балканите през 1986 година Дълги години е шеф на болницата  " Св. Екатерина “.

Проф. Чирков печели международна известност и благодарност за професионализма си в областта на сърдечните заболявания, интервенции, трансплантации.

Медията ни изрича своите съболезнования на околните на проф. Александър Чирков. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР