Това съобщи за Радио Благоевград, Иван Петров, полковник от запаса

...
Това съобщи за Радио Благоевград, Иван Петров, полковник от запаса
Коментари Харесай

180 офицери и сержанти от резерва и запаса от Благоевградска област участват в Първия национален събор на запасното войнство в град Казанлък

Това заяви за Радио Благоевград, Иван Петров, полковник от запаса и  ръководител на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва  в Благоевград. Поводът е 110-тата годишнина от основаването на Съюз на запасните офицери в България. „ Достойни офицери са ръководили  организацията през годините, по този начин е и в съвремието. – акцентира полк. Петров. „ Днес нашия съюз се управлява от военачалник Златан Стойков. Той е служил в Благоевград, бил е пълководец на дивизия, след това – шеф на Генералния щаб. Заслужил офицер е и ние се гордеем, че той ни е ръководител “.

Президентът на България и висш главнокомандващРумен Радев одобри почетния строй на събора. Така още през вчерашния ден бе сложено началото на поредицата от начинания, включени в неговата стратегия: конференция  на тематика: " Ролята на доброволната работа в армията и службата в запаса и запаса за подсилване защитата и сигурността “, демонстрации на скокове с парашут, бойни техники, върховен пилотаж със състезателен аероплан. Днес съборът продължава с художествена стратегия, ден на отворените порти в Казанлъшкия гарнизон, с шампионати по пукотевица и шахмат.  

„ В Благоевград ние сме значителен състав, към 600  души дейни членове. Благодаря на всички за дейното присъединяване и за  отношението към съюза. Ще ги поканим в скоро време  в новия клуб, който се намира на улица „ Чакалица “№2.  Един клуб, който сега го възвръщаме и го вършим влиятелно място за среща на нашите хора “ – показа още Иван Петров.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР